Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Barchesz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 90 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat, egy tojás és a mák kivételével, tésztává dagasztjuk, 2-3 deci víz hozzáadásával. Egy órát kelesztjük, majd rudakká formázzuk és hármas vagy négyes fonással összefonjuk. A tetejét tojással lekenjük és a mákkal meghintjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, hideg sütőbe toljuk és 200 fokon pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)