Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

BAZ-megyei töltött káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Töltött, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
50 dkg csülök  328 16 29 0.3 0 0
50 dkg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
10 db savanyúkáposzta levél ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott, füstölt és nyers csülköt feldaraboljuk és a zsíron és két fej apróra vágott hagymán feltesszük pörköltnek, félfövésben savanyú aprókáposztával vegyítjük és rátesszük a megtöltött savanyú káposzta leveleket.
A töltelékhez a lapockát megdarálom, összekeverem a nyers rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és nagyon finomra vágott hagymával, borssal, majd nem túl szorosan, becsomagolom a savanyú káposztalevélbe (a rizs dagad). Tojásnál kicsit nagyobbak legyenek. Nagyobb leveleket válasszunk a vásárlásnál, így a vastag középső erét kivágva, még két elég nagy levélfelet kapunk. Csinálhatunk kopasz gombócokat is, sokan nem szeretik a levelet.
Főzés közben felöntjük paradicsomlével és szükség szerint vízzel.
Friss, puha kenyeret adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)