Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

GIZI RECEPTJEI - gizi-receptjei.blogspot.com

  • Címkék:
  • bloggerek
2012. február 10. | péntek

KARD ÉVA(GIZI) vagyok, több évtizedes konyhában eltöltött múlttal a hátam mögött. Már kislányként szerettem a nagymamának, és az anyukámnak segédkezni a sütésben.

Emlékszem volt saját nyújtódeszkám sodrófával, és velük együtt gyúrtam a tésztát. (mindketten remek szakácsok voltak) Későbbiekben is szívesen múlattam az időt a konyhába, és emlékszem az első étel amit kb. 10 évesen főztem, az a paprikás krumpli volt. Az egész családnak nagyon ízlett, bár lehet ez csakis annak szólt, hogy nehogy elvegyék a főzéstől a kedvemet. (habár mindenki jó étvággyal falatozta) A későbbiekben saját háztartást kezdtem el vezetni, és főként az otthonról hozott, hagyományos, magyaros ételeket főztem. Ezek persze finomak voltak, de egy idő után kissé egyhangúak. Így aztán beszereztem néhány szakácskönyvet, és segítségükkel elkezdtem változatosabban főzni. A hagyományos ételek mellett, új recepteket, néha különlegességeket kipróbálni. Persze volt hogy nem éppen úgy sikerült egy-egy étel mint azt én elgondoltam, de akkor sem adtam fel, hanem újra megpróbálkoztam vele. Lassan kezdett szenvedélyemmé válni a főzés, és az alapanyagokkal való kísérletezés. Már saját magam kezdtem el egy-egy adott hozzávalóból a saját ízlésemnek megfelelő fűszerezéssel új receptet varázsolni. A családom persze örömmel fogadta az esetenként különlegesnek számító ételeket, de persze a régi, hagyományos ételekhez a mai napig ragaszkodunk,(pl. pörkölt, rántott hús, gulyásleves, paprikás krumpli, stb….) és én szívesen is készítem továbbra is el. 2009-ben útjára indítottam a blogomat, http://gizi-receptjei.blogspot.com/ "Gizi-receptjei, Várok-mindenkit." címmel, mivel szerettem volna egycsokorba gyűjteni a receptjeimet, és másoknak segíteni abban, hogy megkönnyítsem a minden nap újra, és újra feltett kérdésre a választ, hogy "mit is főzzek ma???" Azóta minden általam készített ételt, pontos receptleírással, és az elkészült étel fotójával együtt megosztok minden érdeklődővel. Nagy örömömre szolgál, hogy naponta több ezren ellátogatnak a blogba, és nagyon sok visszajelzést kapok arról, hogy el is készülnek az általam ajánlott receptek, a családok nagy örömére, és a háziasszonyok begyűjthetik az ezzel járó elismeréseket. Kezdő háziasszonyokat is arra biztatnám, hogy nyugodtan merjenek nekiállni a főzőcskézésnek, és ne szegje kedvüket, ha netán elsőre nem is sikerül tökéletesre egy étel, mert mint tudjuk „ a gyakorlat teszi a mestert”.

http://gizi-receptjei.blogspot.com