Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Boros pác marha vagy vadhúshoz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Pácok 
Cimkék: Pácok
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
15 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort.
A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk.
A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)