Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brokkolisaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A kimagozott paradicsomot a brokkoliszárhoz hasonló kockára vágjuk és a kukoricával és a brokkolirózsákkal, az öntettel leöntve, az apróra vágott zellerzöldet hozzáadva, kíméletesen összeforgatjuk.
Tálalás előtt lehűtjük, büféasztal részeként vagy előételként tálaljuk, néhány egészben hagyott zellerlevéllel díszítve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)