Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Búbos hús savanyúkáposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Kemence, Hirtelen sült, Sós, Csőben sült, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 szelet trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apróra vágjuk, majd zsírjára sütjük. AS finomra metélt hagymát átpirítjuk rajta. A néhány metszéssel, feldarabolt, káposztát és a fűszereket hozzáadva összeforgatjuk, majd a barnasörrel felöntve puhára pároljuk. A végén ne maradjon leve. Amíg hűl, a kivert karajszeleteket, a széleken bevagdosva, sóval és borssal meghintve, kevés olajon átsütjük. Ne legyen kész,csak a rostok záródjanak be. Végül a káposztát kevés tejföllel keverjük át, majd a masszát halmozzuk a karajszeletetkre. Borítsuk rá a sajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 15 percig. Ezalatt a sajt aranybarnára pirul.
Rösztivel vagy egyéb sült burgonyakörettel kínáljuk. Diétásan önmagában is fogyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)