Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cheddar szósz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Böjt, Szilveszter, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél deci vodkát felhevítünk, majd meggyújtjuk. A sajtot beledobjuk és elkeverjük. A tejszínt, a bort és a fűszereket hozzáadva összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)