Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos csirkeaprólékleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sütőzacskó, Sütés nélkül, Meleg, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Savanyú, Sós
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tyúkhúsleves kocka ? ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi kagylótészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
40 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 adag csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj-olaj keveréken megpirítjuk a csirkeaprólékot és a három darabra vágott szárnyakat. A húsokat szűrőkanállal kiszedjük, a leszedett zsiradékban átpároljuk, a finomra vágott hagymákat, majd kicsit később beletéve, a felvagdalt leveszöldséget. Ha minden összepirult, felöntjük vízzel és összeforraljuk. Az aprólékot és szárnyat hozzáadjuk, a belsőséget kis kockára vágjuk és a levesbe dobjuk. Fűszerezzük, majd a citrom héjával és levével ízesítve puhára pároljuk. A tésztát a leveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd a tányérba pakoljuk. A zöldségeket mellészedjük, a kicsontozott húsokat ráborítjuk és a borral, tejföllel elkevert, újraforralt levest rámerjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)