Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos-boros csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük, a sütőserpenyőbe tesszük a lereszelt citromhéjat, a kicsavart levet, a finomra vágott kapribogyót, majd összeforraljuk. A bort beleöntve és a csirkemellet visszatéve a szaft enyhe sürűsödéséig forraljuk.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)