Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Clafoutis erdei gyümölcsökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/4 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.8 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
20 dkg mirelit erdeigyümölcs 0 ? ? ? ? ?
10 dkg mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
6.5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ami nem volt túl bonyolult, egyszerűen csak elvegyítettem a gyümölcsöket egymással, kiolvasztás nélkül. Egy 21 cm-es piteformába pici vajat tettem és betettem a 200 fokos sütőbe és felforrósítottam, majd kivettem beleszórtam a fagyasztott gyümölcsöket, picit átforgattam, ráöntöttem a tésztát és visszatettem a sütőbe olyan 20-25 percre, míg a teteje szép aranysárga nem lett. Langyosan tálaltam a meggyszósszal leöntve. Szerintem látványra is gyönyörű, és én az ilyen gyümölcsös sütikért odavagyok teljesen, sajnos:)


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)