Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős csibe csirkemelle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Csípős, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 adag vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. A maradék olajat rácsepegtetjük és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még tíz percig pirítjuk. A rizst megpároljuk, ha megpuhult elkeverjük a lecsepegtetett vörös babbal és hagyjuk átmelegedni. Egy tál közepére halmozzuk a rizses babot, majd a vékonyra szeletelt csirkemellel körülrakva tálaljuk.
Salátát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)