Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke citrommal és olajbogyóval, tagine-ben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
3 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét darabokra vagdaljuk, majd a fűszerekkel elkeverjük. A felhevített olajon átsütjük és a feldarabolt zöldségekkel, gyümölcsökkel elkeverjük. A taginébe helyezzük, majd másfél, két órát sütjük. Bulgurral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)