Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke tengerész módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kisebb darabokra vágott répát, szárzellert és gombát. Össszepirítjuk, majd a csirkemellet is hozzzáadjuk és fehéredésig sütjük. Közben fűszerezzük. Hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet. A főzés utolsó tíz percébven a szintén felvagdalt cukkínival is összefőzzük.
Főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)