Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke tikka masala

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Csirke tikka masala
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Masala mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirke tikka masala
A fűszereket megőröljük, majd az összes hozzávalót elkeverjük és a kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben hagyjuk, legalább egy órát, pihenni, majd lecsepegtetve, nyársra húzzuk, a mellkockákat. Forró grill fölött, aranybarnára sütjük, minden oldalát, eredetileg tandori kemencében kellene, de ilyen nekünk nincs. A mártással leöntve, naan kenyérrel kínáljuk.


Masala mártás
A felforrósított vajon átpirítjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a paradicsompürét. Hozzáadjuk az őrölt fűszereket és felöntjük a tejszínnel. Jól összeforralva, a húsra öntve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)