Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell savanyú paprikával sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikákat kicsumázzuk és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát vékonyra szeleteljük. A paprikákat és a répát sóval elkeverjük, majd egy órát állni hagyjuk. Leöblítjük és lecsepegtetjük. Ha leszáradt, forró wokba tesszük és a borecettel leöntve, addig sütjük, amíg az ecet elpárolog. Félre tesszük. Az érmékre vágott csirkemellet a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal elkeverjük. Rövid pihentetés után lecsepegtetjük, majd a felhevített olajban megsütjük. A lecsurgott lében elkeverjük a cukrot és a keményítőt, majd a paprikás répával együtt a csirkehúsra öntjük. Összeforraljuk és spagettivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)