Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés burrito

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Töltött, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

Csirkés burrito
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál Mexikói fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tortilla
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkés burrito
A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, a kockára vágott paprikát és a reszelt sajtot. Erős pistát ízlés szerint adjunk hozzá. A tortillára kenjük a tejfölös mártást, rászórjuk a csirkedarabokat és a két szélét behajtva feltekerjük. Száraz serpenyőben, mindkét oldalát barnára sütjük.
Forrón tálaljuk, salátát adva mellé.

Tortilla
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)