Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkesaláta maradékból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmaradt sült csirke és főtt burgonya felhasználásával finom könnyű vacsora készülhet.
A kicsontozott csirkét és a burgonyát vágjuk kockára.
A majonézből, a kefírből és a ketchupból keverjünk öntetet, tetszés szerint ízesítsük, majd keverjük bele a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a kicsumázott, de héjastól felkockázott almát végül a csirke és burgonyadarabokat. Hűtőben érleljük egy fél órát, majd tálaljuk.
Adhatunk hozzá pirítóst, de önmagában is laktató.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)