Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülkös pacal bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 kg csülök  328 16 29 0.3 0 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 kg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott szalonnát, szórjuk a bográcsba és süssük zsírjára, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Ha megpirult a hagyma, adjuk hozzá a felkockázott csülköt és a csülökcsontokat. Kevergetve süssük fehéredésig, ha mindenütt átpirult, keverjük hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fűszereket, a pirospaprika kivételével. Ha a zöldségek összeestek, tegyük a bográcsba az előzőleg, bő két órát, előfőzött pacalt és öntsük fel a húst a pacal főzőlevével. Óvatosan főzzük, bő órányit, kevergessük, hogy ne égjen le. A főzés végén, oszlassuk el a lé tetején a pirospaprikát és forraljuk bele a szaftba. Végül öntsünk hozzá kevés vörösbort.
Csípős paprikát, ki-ki a tányérjában keverjen hozzá.
Kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)