Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkini rakottas szalámival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
25 dkg makaróni 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
30 dkg szalámi 532 25.1 46.1 0.3 0 150
12 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
3 evőkanál parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A makarónit forrásban lévő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, megsózzuk, majd 20 percig pihentetjük. A cukkinit megmossuk és felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, a bazsalikomot megmossuk és nem túl apróra vágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az olívaolajat egy kis serpenyőben felforrósítjuk, először a hagymát és a fokhagymát futtatjuk meg benne, beletesszük a cukkinit és a padlizsánkockákat, megdinszteljük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot is. Egy nagy, zsiradékkal kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a makarónit, a zöldséget és a szeletelt szalámit. A tetejét beterítjük mozzarellaszeletekkel és meghintjük parmezánnal. Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük, míg a sajt szépen ráolvad és egy kis színt kap.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)