Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A félpuha húshoz keverjük az ujjnyira vágott zöldbabot és a rizst. Felöntjük 2 pohárnyi vízzel és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Tálalás előtt tíz percig hagyjuk pihenni. Villával fellazítva, tejföllel megcsepegtetve, salátával adjuk az asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)