Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ecetes uborka 2.

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós, Savanyú
Hozzávalók

Ecetes uborka 2.
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Felöntőlé
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
10 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
16 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ecetes uborka 2.
Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és lefedve két napig hagyjuk állni. Közben a leapadt levet pótoljuk. Az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk.

Felöntőlé
A fűszereket 2 liter vízben felforraljuk és a végén beleöntjük az ecetet, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk kihűlni a levet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)