Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Eper-ribizli lekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Gyümölcsök, Házi befőzés, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
50 dkg ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
1 csomag befőzőcukor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszárazzuk, az epret kicsumázzuk és, ha szükséges, kisebb darabokra vagdossuk. A gyümölcsök felét turmixoljuk le, keverjük bele az 1:1-es befőzőcukrot és forgassuk bele a maradék gyümölcsöt. Nagylángon, kevergetve a forrástól számított 3 percig főzzük. Ha szükséges a habot leszedve, forrón töltsük üvegekbe. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)