Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyével töltött kakas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kakas ? ? ? ? ? ?
30 db gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
12 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
6 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromhéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas máját vagy csirkemájat ledaráljuk, és a gesztenyéhez keverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat, a tojássárgát, és a zsemlemorzsát. Reszelt citromhéjjal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és megsózzuk. Ezzel a töltelékkel a kakas megsózott hasüregét megtöltjük, a nyílást hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk. A szárnyast kívülről megsózzuk, majd tepsibe fektetve forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőbe téve, gyakori locsolgatással pirosra sütjük.
Sült burgonyát adunk mellé, és sárgabarack- vagy meggybefőttet kínálunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)