Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás lapocka tejfölös mustármártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát felkockázzuk és a finomra vágott hagymával, fokhagymával a felhevített olajon megpirítjuk. Rádobjuk a dobókockányira vágott, sóval és borssal meghintett húst, a felszeletelt gombát, majd aranybarnára sütjük. Kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Ráöntve a mustárral elkevert tejtermékeket, a serpenyőt fóliával szorosan lefedve, 25 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Tálalás előtt beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Főtt tésztával, párolt rizzsel vagy knédlivel adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)