Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás rizses hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Sós, Meleg, Kemence, Párolt, Buli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Húsételek, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára vágott hagymát, pulyka felsőcombot hozzáadva összepirítjuk. Belekeverjük, a finomra metélt paprikát, paradicsomot, a fűszereket, majd a borral felöntve, kis lángon, lefedve, közben sózva, borsozva, puhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a rizst, két pohár vizet és elkeverjük. Kis lángon, 10 percig pároljuk és fedő alatt 20 percig pihentetjük vagy sütőbe tesszük, 150 fokra, fél órára. Tálaláskor, a finomra vágott petrezselyemzölddel, bőven megszórjuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)