Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett tatu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tatu 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük.
A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. Tíz perc pihentetés után, grillrácsra tesszük és körös-körül barnára sütjük. Szorosan alufóliába burkoljuk, majd a grill tetejét lehajtva, két órát sütjük. Néha fordítsuk meg és persze a parazsat is pótoljuk. Ha elkészült, a húsát szedjük le a csontról és halmozzuk tálra.
Zsemlét és valamilyen BBQ szószt adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)