Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gulyás macskajajra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/4 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron a kis kockára vágott szalonnát kisütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük és addig sütjük rajta a kockára vágott marhahúst, amíg színt kap. Rádobjuk a lereszelt zöldségeket, elkeverjük és ezekkel is összepirítjuk. Felöntjük vízzel, rászórjuk a fűszereket és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a rövidebb szálakra vágott savanyúkáposztát, majd összefőzzük. A tejfölben elkeverjük a finomra metélt kaprot és a lisztet, majd a vékony karikára vágott kolbásszal együtt a levesbe keverjük. Jól összeforralva tálaljuk.
Friss, puha kenyeret és csípőset tálaljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)