Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyümölccsel töltött jércemellfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
20 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
10 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül sózva a töltelékkel betöltjük. Vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőben 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni, majd legalább fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kibontva, vékonyra szeletelve tálra rakjuk. Vörösborban párolt, lecsepegtetett és lehűtött aszalt gyümölcsöket körítjük. Főételként tálalva, adjuk melegen, burgonyapürét kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)