Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halgolyó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel, Buli, Sült, Olajsütő, Sós, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
7 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat a hagymafélékkel kétszer ledaráljuk, megfűszerezzük, belekeverjük a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Kis diónyi gombócokká alakítjuk és a maradék zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára ütjük.
Melegen tartármártással és szalmaburgonyával tálaljuk, hidegen kitűnő borkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)