Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Halkrémmel töltött alma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Gyümölcsök, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 mokkáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát puhára főzzük és még melegen áttörjük. A tonhal olaját lecsepegtetjük és a tojássárgájával majonézzé keverjük, majd az áttört tonhallal, burgonyával, a finomra vágott lilahagymával, sózva, borsozva, a mustárral kellemesen pikánsra ízesítve sima krémmé dolgozzuk. Az almát kettévágjuk a magházát jó bővel kivágjuk és citromlével megcsepegtetjük. Habzsákból beletöltjük a halkrémet. Citromszeletkével és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Jól lehűtve, pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)