Harcsa ropogós kéregben sütve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
5 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 evőkanál
provance-i fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
80 dkg
harcsa |
82 |
15.8 |
2 |
0.2 |
0 |
80 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A harcsafiléből szeleteket vágunk, majd sóval, borssal meghintve, a citrom levével megcsepegtetjük és fél órára félre tesszük. Néha forgassuk át. Közben a morzsából, a reszelt parmezánból és citromhéjból, belekeverve a fűszerkeveréket panírt készítünk. melyet ízesíthetünk sóval és borssal is. A leszárított halszeleteket a morzsába, olvasztott vajba és ismét morzsába forgatjuk. Vajjal megkent sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Belehelyezzük a halszeleteket, a tetejükre csepegtetjük a félretett vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük.
Citromgerezdekkel díszítve párolt zöldséggel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)