Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsa ropogós kéregben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Bundázott , Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafiléből szeleteket vágunk, majd sóval, borssal meghintve, a citrom levével megcsepegtetjük és fél órára félre tesszük. Néha forgassuk át. Közben a morzsából, a reszelt parmezánból és citromhéjból, belekeverve a fűszerkeveréket panírt készítünk. melyet ízesíthetünk sóval és borssal is. A leszárított halszeleteket a morzsába, olvasztott vajba és ismét morzsába forgatjuk. Vajjal megkent sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. Belehelyezzük a halszeleteket, a tetejükre csepegtetjük a félretett vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük.
Citromgerezdekkel díszítve párolt zöldséggel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)