Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Háromsajtos csirkemellsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott csirkemellet a felhevített olajon a finomra metélt vörös- és fokhagymával pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Lecsepegtetve kihűtjük. A saláta néhány szép levelét félretesszük a tálaláshoz, a többit csíkokra vágjuk. A lilahagymát, a sajtokat és az almát kockára vágjuk. A majonézből a tejszínnel, a mustárral és a mézzel öntetet keverünk, majd a hozzávalókat beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be.
Salátalevéllel bélelt tálban adjuk asztalra, pirítóst adjunk mellé.
Könnyű vacsoraként vagy előételként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)