Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hirtelen sült malackaraj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 740 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hideg téli napokra, Hirtelen sült, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 szelet bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeleteld bőrös karajt a tenyerünk élével kiverjük, majd a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Ez lehet pár óra vagy egy éjszaka. A húst lecsepegtetjük, majd szárazra itatjuk és a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A középforróra hevített olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Párolt káposztával, petrezselymes burgonyával és szeletelt almával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)