Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hummusz

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint harissa 0 ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál tahini ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 doboz csicseriborsó konzerv 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással együtt. Péppé zúzzuk, közben hozzáadunk 3 evőkanál olajat és a konzerv levéből, annyit, hogy a kellő állagot elérjük. Kenhető, de nem szétfolyós masszát kell kapnunk. Végül sóval ízesítjük. Ha csípősen szeretjük keverhetünk bele kevés harissát is.
Tálalás előtt, a félretett olajjal megcsepegtetjük. Adhatjuk előételként, mártogatónak, de köretnek is finom.
Pitát vagy pirítóst és friss zöldségeket készítsünk mellé.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)