Húsvéti sonkaleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
12 db
fürjtojás |
15 |
1.3 |
1.1 |
0.1 |
0 |
76 |
2 evőkanál
ecetes torma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
füstölt sonka |
203 |
15 |
15 |
0.3 |
0 |
95 |
3 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük sóval, borssal. A tejföllel keverjük csomómentesre a lisztet és adjuk hozzá az ecetes tormát. Vegyük le a tűzről a levest és lassan, folyamatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejfölt. Ha sikerült csomómentesen elkeverni a tejfölt tegyük vissza a tűzre és főzzük még néhány percig. Forrón tálaljuk a kockára vágott sonkával és keményre főtt fürjtojással.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)