Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A vöröshagyma héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le és beleszúrjuk a szegfűszeget. A paprika hegyét bevágjuk. A megtisztított tyúkot kb. 4 liternyi vízbe feltesszük főni. Ha a víz felforrt, lehabozzuk és

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Olasz

Toszkán kenyérsaláta (panzanella)

Ehhez a salátához, Toszkánában, sózatlan kenyeret használnak, de ez a mi ízlésünknek meglehetősen szokatlan volna, szikkadt fehérkenyérből is készíthető és finom. Igazi "szegényétel", laktató, a maradékok felhasználását célozza, de a maga egyszerűségében remek, nem kell...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

A füstölés

A füstölés célja régebben elsősorban a tartósítás volt, manapság a szín és az íz kialakítása is fontos szempont. Többféle eszközzel és hőmérsékleten füstölhetünk. >>