Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtban pácolt csirkemell diszkoszban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony szalonnaszeletekkel, váltva belerétegezzük a csirkemellet és a sonkát. Ráöntjük a maradék pácot meghintjük az elkevert reszelt sajttal. Lezárjuk a diszkoszt és háromnegyed órára parázsba tesszük.
Sok zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)