Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kagylós spagetti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg fekete kagyló 85 12 2.7 3 0 108
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
40 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
igény szerint citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a paradicsomkonzervet, majd felöntjük a borral. Mártássá forraljuk, sóval, borssal ízesítjük. A mélyhűtött kagylóval összeforgatjuk és kiforraljuk. Szükség szerint citromlével ízesítjük. A spagettit előírás szerint megfőzzük és elkeverjük a kagylós mártással. Felkarikázott olívával, bazsalikom levelekkel és citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)