Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapris-citromos sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésbordákat gyengéden kiverjük és szélükön a hártyát bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztből, tojásból, kevés víz hozzáadásával, kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy serpenyőbe öntjük a bort, hozzáadjuk a kaprit és a citrom lereszelt héját és elforraljuk a levét. Felöntjük a húsalaplével, a felére beforraljuk, közben sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Ha beforrt belekeverjük a felkockázott vajat és ha elolvadt, a hússzeleteket visszatéve, átmelegítjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)