Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelt palacsinta, alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dl szóda 0 0 0 0 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát pihentetjük és a maradék olajjal megcsepegtetett, forró palacsintasütőben, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. Csak az első alá kell olaj, a többi önmagát olajozza.
Sós és édes töltelékkel tölthetjük, mint a hagyományos palacsintát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)