Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Köleskása

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Édességek, Reggeli, Desszert, Párolt, Édes, Hideg, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
5 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kölest főzzük meg térfogatának kétszeresét kitevő vízben, ha a vizet felitta öntsük le a mézel, a tejjel és keverjük bele a darabolt aszalványokat, hagyjuk állni 15 percet, ha túl sűrű lenne hígítsuk meleg tejjel.
Melegen kásaként, hidegen poharakba adagolva pudingként fogyasztható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)