Kukoricalepény baconnal
Hozzávalók
Kukoricalepény baconnal
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
kukoricaliszt |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
5.5 |
0 |
1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 dl
kefír |
52 |
3 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 doboz
konzerv kukorica |
126 |
4.6 |
1.6 |
23.1 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Baconchips
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kukoricalepény baconnal
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal és a tojásokkal. Végül a két keveréket forgassuk össze és tegyük hozzá a finomra vágott bazsalikomot és a lecsepegtetett kukoricát. Középforró serpenyőbe öntsünk kevés olajat, majd kanalanként tegyük bele a masszát és kissé ellapítva, süssünk tenyérnyi lepényeket. Egyszer megfordítva, süssük aranybarnára mindkét oldalukat. A lepényekre tegyünk az ízesített tejfölből és a szalonnachipszből.
Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Igazi meleg reggeli, de uzsonnára is tökéletes.
Baconchips
A baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betakarjuk egy újabb sütőpapírral és a tetejére teszünk egy másik tepsit. 150 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, megsütjük. Így a bacon gyakorlatilag zsírmentes, gusztusosan ropogós és szálegyenes lesz.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)