Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kukoricasaláta mexikói módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Szabadban, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz zöldborsókonzerv 59 4.2 0.2 10.1 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint római kömény 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
kevés porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cayenni bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az öntethez valókat összekeverjük. A paradicsompaprikát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjével együtt. Végül, mindent összeforgatunk és a hűtőben pihenni hagyjuk.
Grillhúsok mellé javasolt köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)