Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lilahagyma saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk.
Grill húsok vagy száraz pecsenyék mellé illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)