Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Malackaraj aszalt szilvával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet bőrös malacgerinc ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hússzeleteket tenyerünkkel kissé megütögetjük, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Mellédobjuk a kimagozott, félbevágott aszalt szilvát és ráöntjük a bort. Fahéjjal fűszerezzük és fedő alatt, 10 percig takarékon forraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és nagylángon a mártás besűrűsödéséig forraljuk.
Burgonyakrokettel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)