Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnabólé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Gyümölcsök, Buli, Meleg nyári napokra, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1 liter száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
7.5 dl száraz pezsgő 70 0 0 17.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A málnát megtisztítjuk, megmossuk, leöntjük a rummal elkevert cukorral, 1/2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt és a bort behűtjük. A bort ráöntjük a málnára, további 30 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Röviddel tálalás előtt öntjük rá a pezsgőt, majd a bólét szétosztjuk az előre lehűtött poharakba. Citromfűlevelekkel díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)