Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnaszörp

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gramm citromsav 0 0 0 0 0 0
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
60 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A válogatott málnát szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele. A málna súlya áttörve értendő. Elkeverjük benne a cukrot és a citromsavat, majd a forrástól számítva 10 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)