Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhacurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
1 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
5 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi mirelit sárgarépa 27 2.4 0.5 2.3 0 0
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított ghiben a kis kockára vágott húst, több részletben megpirítjuk. Félretesszük a zsiradékba szórjuk a porrá tört fűszereket, majd egy perc pirítás után rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Jól összesütjük, majd a húst visszatéve, mindig, csak kevés alaplével felöntve pároljuk. Ha, majdnem puha, felöntjük a kókusztejjel, hozzáadjuk a répát és a borsót. Tálalás előtt ízlés szerint sóval, chilivel, borssal és a lime levével ízesítjük, végül belekeverjük a joghurtot. Szórjuk meg a szeletelt újhagymával.
Párolt quinoával vagy jázmin rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)