Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhanyelv mediterrán paradicsomszószban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db marhanyelv 222 15.7 17.6 0.1 0 108
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
50 dkg paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 adag olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ráöntjük a főzőlét és a dobozos paradicsomlét, megfűszerezve felforraljuk és beletesszük a nyelvet és a felvagdalt olívabogyót. Nagy lángon sűrűre főzzük a mártást. Előmelegített tálra tesszük a nyelvet és a mártással leöntve, főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)