Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
20 db aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1.5 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 adag mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető
maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a vörösborban. Csöpögtessük le és a mag helyére darált sós mogyorót vagy akár mandulát is tehetünk. A felszúrt csirkemell darabokba töltsük bele a szilvákat majd a nyílást hústűvel tűzzük össze. A tojást verjük habosra, szegfűszeggel, és a borssal fűszerezzük. 1 dl vörösboros szilvalevet öntsünk hozzá, és annyi liszttel keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjuk. A megtöltött húsdarabokat sózzuk, ezután a lisztbe és a tésztába mártva bő forró olajban közepes lángon szép aranybarnára sütjük. Az olajból kiemelve csepegtessük le majd azon melegében burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)